Συνεχίζοντας την κυβερνητική τακτική του «μαστίγιου και του καρότου», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος απηύθυνε προειδοποίηση ότι τα επόμενα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους 

Ο κ. Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στο facebook  ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας στο μέλλον «θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη». 

Ειδικότερα, έγραψε μεταξύ άλλων:

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει».
 

Πηγή: sofokleousin.gr