Νέα βελτιωμένη πρόταση από την DPort Services (σ.σ. εταιρεία λιμενικών υπηρεσιών για λογαριασμό της ΣΕΠ) για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αναμένουν τα μέλη της Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από την είσοδο του εμπορευματικού λιμανιού.

Χθες τα μέλη της ΕΝΕΔΕΠ πραγματοποίησαν στάση εργασίας μέχρι τις 23.59 τα βράδυ, ενώ απέρριψαν ομόφωνα την οικονομική πρόταση της εταιρείας.

Η ΕΝΕΔΕΠ, με ανακοίνωσή της, ζητεί υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες, να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών, της Σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και των αργιών, να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζόμενων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, και να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ΒΑΕ.

Συμπαράσταση στους απεργούς από την ΠΝΟ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με σημερινή της ανακοίνωση εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της στους Λιμενεργάτες της COSCO.

«Η Ομοσπονδία μας συμπαρατάσσεται και συμπαραστέκεται σταθερά στους δίκαιους αγώνες κάθε εργαζόμενου και υπογραμμίζει την αταλάντευτη θέση της ότι όλοι οι εργαζόμενοι της Χώρας έχουν απόλυτο δικαίωμα για σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα» επισημαίνει στο συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών.

Έκκληση για διάλογο απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας το πρωί σε ημερίδα για την ακτοπλοΐα αναφέρθηκε και στην απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, σημειώνοντας: «Για μία ακόμη φορά, ο εμπορικός κόσμος αιφνιδιάζεται. Και, μάλιστα, σε μία περίοδο όπου οι λεπτές ισορροπίες της αγοράς βρίσκονται προ της διαρραγής τους, εξαιτίας των προβλημάτων της εφοδιαστικής, του κόστους διαμετακόμισης αλλά και του ενεργειακού. Οι όποιες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, αυτή την περίοδο, ουσιαστικά, στρέφονται κατά του εμπορικού κόσμου, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, που βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο καλόπιστος διάλογος είναι πάντα προτιμότερος άλλων επιλογών».

Πηγή: sofokleousin.gr