Άλλα περίμεναν και άλλα είδαν με τις πρώτες παρτίδες self tests κορονοϊού οι φαρμακοποιοί, καθώς αντί να παραλάβουν ατομικές συσκευασίες, τους δόθηκαν κουτιά των 25 τεμαχίων, δηλαδή συσκευασίες εργαστηρίου!

Τα υλικά για τη διενέργεια του τεστ αυτοδιάγνωσης είναι μοιρασμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες. Ο φαρμακοποιός καλείται τώρα να συνθέσει μόνος του το κιτ και να δημιουργήσει το τελικό προϊόν, που πρέπει να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν στους πολίτες.

Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, δηλώνει ότι οι φαρμακοποιοί έχουν ξεσηκωθεί: “Δεν είναι δυνατόν οι φαρμακοποιοί να ταλαιπωρούνται. Θέλουν να προσφέρουν, αλλά όχι έτσι. Αν η Roche ήθελε να κερδίσει τον διαγωνισμό, όφειλε να κάνει ατομικές συσκευασίες. Δεν είναι δυνατόν. Υπάρχουν ατομικές συσκευασίες της Roche, αλλά δεν παρέδωσαν αυτές”, τονίζει.

Οι φαρμακοποιοί που συναίνεσαν τελικά να “βάλουν πλάτη” για την παράδοση των self test στους πολίτες χωρίς κέρδος, καλούνται να καταβάλλουν και προσωπική εργασία, όπως λένε.

Η εταιρεία Roche Diagnostics, είναι μία από τις 5 που προκρίθηκαν μετά από Τεχνική Αξιολόγηση ανάμεσα σε 30 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές και δεσμεύτηκε για την παράδοση μέχρι σήμερα Τετάρτη (7/4) περίπου 2 εκατομμυρίων self test. Μέχρι στιγμής έχει παραδώσει 1 εκατ. 600 χιλιάδες τεστ και άλλες 400 χιλιάδες τεστ παραμένουν στα hub των φαρμακαποθηκών για επόμενη διανομή.

Όλα τα τεστ που διανεμήθηκαν μέχρι στιγμής στους φαρμακοποιούς είναι της ίδιας εταιρείας.

Πηγή: sofokleousin.gr