Περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της στο δεύτερο εξάμηνο της τρέουσας χρήσης και σε ετήσια βάση αναμένει η ΔΕΗ, που βρίσκεται από το τελευταίο (δ΄) περυσινό τρίμηνο σε τροχιά ανάκαμψης και αυξανόμενης κερδοφορίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθές τις οικονομικές επιδόσεις και τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, εμφανίζοντας  πρό φόρων κέρδη 51,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 318,4 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.  
Αυτή η εντυπωσιακή αναστροφή επετεύχθη κατά την κάμψη  του κύκλου εργασιών κατά 2,4% (από 2,30 δισ. σε 2,25 δισ. ευρώ).

Η επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) εκτινάχθηκε από 9,3 σε 457,3 εκατ. ευρώ, με διεύρυνση του περιθωρίου EBITDA από 0,4% σε 20,3%.

Κατά την παρουσίαση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων στους αναλυτές, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, εκτίμησε ότι τα ετήσια EBITDA  θα διαμορφωθούν μεταξύ 850 – 900 εκατ. ευρώ.

Σε περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων θα συμβάλει η μείωση των λειτουργικών δαπανών και η περιστολή του χρηματοοικονομικού κόστους, καθώς η εταιρεία μειώνει τον δανεισμό της. Οπως επισήμανε ο κ. Στάσης, στο α΄φετινό εξάμηνο ο καθαρός δανεισμός  μειώθηκε κατά 233,8 εκατ. ευρώ.

Η ρευστότητα ενισχύθηκε, καθώς η ΔΕΗ μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ανεξόφλητες οφειλές πελατών της προς άντληση φθηνής χρηματοδότησης  από διεθνείς οίκους, μέσω τιτλοποίησης.

Πηγή: sofokleousin.gr