Σε συνάντηση καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας τη Δευτέρα 2 Μαϊου, στις 17:00 το απόγευμα, τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΣΕΠ ΑΕ και της DPort Services (σσ εταιρεία που διαχειρίζεται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco), μετά από την απόφαση του Σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) να συνεχίσει επ’ αόριστο τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συνάντησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Την αντίδραση του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ προκάλεσε ο τραυματισμός ενός 38χρονου συναδέλφου τους, ο οποίος έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών σε φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην προβλήτα ΙΙΙ. Το σωματείο ζητά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

«Για μια μικρή κομματική μειοψηφία, που με απόλυτα προσχηματικούς τρόπους και αφορμές, αποκλείουν το λιμάνι και επιβάλλουν με βίαιους και απροκάλυπτους τρόπους την παρεμπόδιση του δικαιώματος της εργασίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το άλλο Συνδικάτο των Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες του ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά Σ.Ε.Ε.Δ.Π. Προσθέτει ότι βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των εταιριών, με στόχο το ταχύτερο δυνατόν τη συμφωνία και υπογραφή της νέας ΣΣΕ, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικά οφέλη για όλους μας και διαρκή εργασιακή ειρήνη.

Πηγή: sofokleousin.gr