Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα on-line αιτήσεων άδειας διαμονής στη χώρα για εξαιρετικούς λόγους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, μέσω της διαδικασίας αυτής είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης χορήγησης σε ενήλικες με επταετή συνεχή διαμονή στη χώρα, ανήλικα προστατευόμενα μέλη και γονείς ανήλικων ημεδαπών.

Πρόκειται, σημειώνεται, για μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αφού δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, κατά τη διαδικασία υποβολής πρωτοκόλλησης και έκδοσης της τελικής απόφασης για την άδεια παραμονής.

Από τις 15 Απριλίου, οπότε ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα, μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 2.156 αιτήσεις, το 90% των οποίων στην Αττική.

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα υπουργείο ευέλικτο, λειτουργικό και πλήρως ψηφιοποιημένο», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, επισημαίνει ότι «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύνολο των διαδικασιών για την έκδοση όλων των περιπτώσεων αδειών παραμονής στη χώρα μας θα έχει περάσει στην ηλεκτρονική εποχή».

Πηγή: sofokleousin.gr