Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Μινώα Πεδιάδας μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πληροφορίες από το cretapost.gr.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι, συμμετείχε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο έκτακτο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας και τοπικών φορέων, αρχών και πολιτικής προστασίας.

«Προχωράμε βήμα – βήμα», τόνισε ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης με πρώτο βήμα σήμερα τη μέριμνα για τη διαμονή και διατροφή για τους πληγέντες.

«Έρχονται ήδη 300 σκηνές και ετοιμάζεται το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Φροντίζουμε για τη διατροφή επίσης», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Αυτό που έχει σημασία σε πρώτη φάση είναι να δούμε για πόσου ανθρώπους μιλάμε που θα χρειαστεί να μείνουν εκτός των σπιτιών τους απόψε έτσι ώστε σε προαύλιους χώρους και χώρους που μπορεί να στηθεί το οτιδήποτε με την έννοια του πρόχειρου καταυλισμού να στηθεί«. δήλωσε μιλώντας στο cretapost, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr