Σε καραντίνα έχει τεθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς υπήρξε κρούσμα κορονοϊού σε συνοδικό ιεράρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του κρούσματος κορονοϊού στον ιεράρχη έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και έτσι ο αρχιεπίσκοπος -όπως και η Ιερά Σύνοδος- τέθηκαν σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χθες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θετικοί στον κορονοϊό είναι ακόμη 4 ιεράρχες.

Υπενθυμίζεται, ότι με C130 διακομίσθηκε για νοσηλεία στην Αθήνα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας  Αναστάσιος ο οποίος διαγνώσθηκε με Covid 19. Ο κ. Αναστάσιος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Πηγή: sofokleousin.gr