Επιχειρούν παντού όπου χρειάζεται τα μηχανήματα της Περιφέρειας, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στα ορεινά της Θεσσαλίας, όπου από χθες το βράδυ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Θεσσαλίας, σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας Bianca.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις αποχιονισμού, υπό τον συντονισμό των αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε εξέλιξη στα ορεινά της Μαγνησίας, στο Πήλιο, στα ορεινά της Λάρισας, στον ορεινό όγκο των Τρικάλων και στο Περτούλι, στη Λίμνη Πλαστήρα και τη Λίμνη Σμοκόβου, στην Αργιθέα και σε άλλες ορεινές περιοχές της Καρδίτσας.

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω και των ισχυρών βροχοπτώσεων, παρακολουθώντας το ύψος των νερών. Η Περιφέρεια εφιστά την προσοχή στους Δήμους να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και ετοιμότητας στους τομείς χωρικής ευθύνης τους, κρατώντας καθαρά τα φρεάτια. Συνιστά επίσης στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr