Έκθεση της Ernst & Young που δημοσιεύτηκε σήμερα με τίτλο «Ένα πράσινο πλάνο για την ανάκαμψη της Ευρώπης στη μετά COVID 19 εποχή» ταυτοποίησε 1.000 πράσινα έργα έτοιμα να κατασκευαστούν. Τα συγκεκριμένα έργα θα χρειαστούν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 200 δις ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.  

Ανάμεσα στα έργα, συγκαταλέγεται ένα πρότζεκτ άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ της Enel Green Power στην Ιταλία, το οποίο αφορά στην μετατροπή ενός υπάρχοντος εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών.

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο γίγας, που θα ακολουθεί τις αρχές της βιωσιμότητας  και το οποίο θα αυξήσει την παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ από 200MW  σε 3.000MW ετησίως, αξιοποιώντας την τεχνολογία Hetero Junction Technology (HJT)

Στη λίστα υπάρχει και ένα έργο 1,4 δις ευρώ  της Endesa στην Ισπανία, που αφορά στη μετατροπή ενός  εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα σε φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 1585 ΜW και σε αιολικά πάρκα  ισχύος140MW, τα οποία θα συνοδεύονται από σύστημα αποθήκευσης με μπαταρίες  ισχύος160MW.

Πηγή: sofokleousin.gr