“Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την εποχή της αφέλειας και της ανασφάλειας, κερδίζοντας με το σπαθί της την είσοδο στην εποχή της ωριμότητας και της αυτοπεποίθησης”, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Γιαννακίδη, στο πλαίσιο της ειδικής διαδικτυακής έκδοσης του Πρακτορείου Special Edition / ECONOMY 2.0 (www.amna.gr/special-edition) και φόντο την 85η Δ.Ε.Θ. Προσθέτει δε πως ” η χώρα έχει καταφέρει όχι απλώς να συμμετέχει, αλλά και να πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις” και ότι ” η απήχηση του εθνικού brand ως χώρας ευρωπαϊκής, ασφαλούς, φιλόξενης και φυσικά πανέμορφης μας δίνει διακριτό στίγμα ελκυστικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Με την ματιά του έμπειρου Ευρωπαίου πολιτικού, βλέπει με αισιοδοξία το παρόν και το μέλλον της χώρας και παράλληλα επισημαίνει τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και την ανάγκη, η Ελλάδα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που τις δίνονται ώστε να να μην προσθέσει στο ” σεντούκι” της άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει: ” Η έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρώπης συνιστά μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο και χωρίς αστοχίες. Για τις επόμενες γενιές”. (…) ” Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας είναι η σκυτάλη στον αγώνα δρόμου με κατάληξη τη νέα ισχυρή ευρωπαϊκή Ελλάδα”. Εκτιμά πως Η μελλοντική ευρωπαϊκή Ελλάδα θα είναι πράσινη, ψηφιακή, εξωστρεφής αλλά και με ισχυρότερο κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται την συνοχή και την ανθεκτικότητα στις κάθε είδους μελλοντικές προκλήσεις και απειλές”.

Κάνοντας αναφορά στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που δεν παραλείπει να επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ” πόσο την αγαπά” λέει πως; ” Είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη η ανάδειξής της σε δυναμικό κόμβο καινοτομίας” και το ότι ” επεκτείνεται σε κόμβο ταλέντων, προσόντων, τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Σχετικά με την μάχη κατά της Covid-19 επισημαίνει πως: ” Η μάχη κατά της πανδημίας και των συνεπειών της συνεχίζεται με την Ευρώπη ενωμένη και πολύ καλύτερα προετοιμασμένη από τον περσινό Σεπτέμβριο” και ότι ” Αυτό που προέχει τώρα είναι ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα για να προστατευθούν οι ίδιοι και να διαφυλάξουν τους δικούς τους από τον ιό”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr