Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την στήριξη της οικονομίας της πόλης των Αθηνών που πλήττεται από την πανδημία και των θέσεων απασχόλησης, θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο δήμος. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.

Όπως είπε, το σχέδιο αυτό, το οποίο καταρτίζεται σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς, θα αξιοποιήσει ευρωπαικούς πόρους και κάθε άλλο χρηματοδοτικό «εργαλείο» ή «μέσο».

Ο κ. Μπακογιάννης προέβλεψε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι για την κοινωνία αλλά και την οικονομία «από τους πιο δύσκολους των τελευταίων δεκαετιών».

Και «υπέρτατο μέλημα του δήμου είναι η προστασίας της ανθρώπινης ζωής» πρόσθεσε. «Καταβάλλουμε», τόνισε, « κάθε προσπάθεια», υπογραμμίζοντας «έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τις αρμοδιότητες μας».

Ο δήμος, είπε, είναι «στην πρώτη γραμμή» και αυτό «αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που δείχνει την Αθήνα ως ένα καλό παράδειγμα στις άλλες πόλεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Νωρίτερα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αλεξία Έβερτ Αλβέρτη είχε ανακοινώσει ότι τα rapid test στις 8 Λέσχες Κοινωνικής Φιλίας του δήμου θα συνεχιστούν. Από τις 5 Οκτωβρίου που ξεκίνησαν, έχουν γίνει μέχρι τώρα, ανέφερε, 3.700 τεστ και απ΄αυτά έχουν βρεθεί 124 θετικά.

Πηγή: sofokleousin.gr