Σχέδια για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην Ελλάδα έχει ο Ρώσος κροίσος και ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, εκπρόσωποι του οποίου έχουν έλθει σε επαφή για το project με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» πρόκειται για επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ για την παραγωγή προηγμένου τύπου μπαταριών από την εταιρεία Innolith, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Ριμπολόβλεφ. 

Σύμβουλος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα την επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, χωρίς να επεκταθεί σε άλλες πληροφορίες. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Innolith παράγει, σε πιλοτικό στάδιο σε μονάδα της στη Γερμανία έναν τύπο πανίσχυρης μπαταρίας, με μεγάλη ανθεκτικότητα σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, που είναι κατάλληλος για βιομηχανικές εφαρμογές. 

Η επένδυση της Innolith στην Ελλάδα, που υπολογίζεται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, αναμένεται να εξελιχθεί σε διαφορετικές φάσεις, με πρώτη τη δημιουργία κέντρου έρευνας και ανάπτυξης μπαταριών. Σε δεύτερη φάση σχεδιάζεται η κατασκευή εργοστασίου, που θα μπορεί αρχικά να παράγει πάνω από 15 εκατ. μπαταρίες ετησίως

Πηγή: sofokleousin.gr