Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα μοντέλα για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης δεν απέκλεισε μέχρι τον Σεπτέμβριο να δούμε τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 1.000, επισημαίνοντας πως ζήτημα εγείρεται όσον αφορά το κατά πόσο “εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού, δεδομένου ότι η δυναμική της εν λόγω μετάλλαξης είναι ορμητική, ή θα καταφέρουμε να την τιθασεύσουμε νωρίτερα”.

“Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού”, τόνισε ο καθηγητής τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού σε αυτή τη φάση της μάχης  με την πανδημία.

Ο καθηγητής υπογράμμισε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των εμβολιασμών δηλώνοντας ότι υπολογίστηκε πως ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων μέχρι τέλος Ιουλίου, εφόσον υπάρξει, θα αποτελέσει σημαντικό “όπλο στη φαρέτρα”. Εντούτοις, δεν θα αρκέσει, όπως είπε, “καθώς για να δούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα 80-83% των εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι τέλος Αυγούστου”.

Πηγή: sofokleousin.gr