Σάλος έχει προκληθεί από φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media, στην οποία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να γευματίζει μαζί με συνεργάτες του και τοπικούς παράγοντες στη βεράντα οικίας, κατά τη σημερινή (6/2) επίσκεψή του στην Ικαρία.

Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε από γείτονα και αναρτήθηκε στο Twitter, φαίνεται ο πρωθυπουργός να γευματίζει με τουλάχιστον 15 άτομα, που κάθονται σε δύο διαφορετικά τραπέζια, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν άλλοι 6 όρθιοι. Αναμφισβήτητα, ο αριθμός των συμμετεχόντων στο τραπέζι είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επιτρεπόμενο (9 άτομα), σε μιά περίοδο που τα περιοριστικά μέτρα εντείνονται για τους πολίτες.  

Το σπίτι ανήκει στον βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος μιλώντας στο ethnos.gr, επιβεβαίωσε τη παρουσία του πρωθυπουργού και την αυθεντικότητα ουσιαστικά της φωτογραφίας, τονίζοντας ωστόσο πως «είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το πρωθυπουργικό τραπέζι αναφέρει: «τραγικός επίλογος της επίσκεψης» ήταν «ο συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή».

«Ευχόμαστε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ικαρίας, «αυτές οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών» και προσθέτει ότι «τέτοιες συμπεριφορές εκτός του ότι είναι επικίνδυνες, συνιστούν προσβολή προς τους Ικαριώτες που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από τα αδίκως οριζόντια απαγορευτικά μέτρα».

Πηγή: sofokleousin.gr