«Εάν δεν υπάρχει ρευστότητα, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ένα σημείο που θα μπορούσε να βελτιωθεί και σχετίζεται με την ρευστότητα, όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΠΣΕ είναι η παροχή προχρηματοδότησης στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Η κυρία Σακελλαρίδη αναφέρεται και στην αναγκαιότητα γρήγορης μετάβασης στη ψηφιακή εποχή, ως βασική προϋπόθεση για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Όπως σημειώνει, αν και έχουν γίνει αρκετά βήματα, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν ακόμη περισσότερα.

«Το βασικό εμπόδιο ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι άλλο από την εύρεση των πόρων για την ψηφιοποίηση των δομών τους. Είναι απαραίτητο να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση για να επισπευστεί η ψηφιακή μετάβασή τους. Διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν έδαφος…» υπογραμμίζει η πρόεδρος και ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρει τη συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών σε κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις όπως η Anuga, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών η οποία σχεδιάζεται να γίνει ψηφιακά.

«Βλέπουμε οι εξαγγελίες να μην μένουν στο συρτάρι, καθώς παρατηρούμε πρόοδο όσον αφορά στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, στη μείωση των φορολογικών βαρών και σε πολλούς ακόμη τομείς» είπε η πρόεδρος αλλά ανέφερε ότι «σαφέστατα και πρέπει κάποια πράγματα να προχωρήσουν πιο γρήγορα. Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω».

Πηγή: sofokleousin.gr