Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Ρουμανία ξεπέρασε χθες Τρίτη το όριο των είκοσι χιλιάδων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 119 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό της πανδημίας ως αυτό το στάδιο στους 20.013 νεκρούς, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 3.382 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 784.711, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Η κρίση έχει αποκλιμακωθεί στη Ρουμανία τους πρώτους δύο μήνες του 2021, καθώς τα κρούσματα μειώθηκαν από τα 7.800 ημερησίως που καταγράφονταν τον Νοέμβριο κατά μέσον όρο στα περίπου 2.400 τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και άλλα μέτρα, που επιβλήθηκαν την 9η Νοεμβρίου, παρατάθηκαν και τελούν ακόμη σε ισχύ.

Το Βουκουρέστι βασίζει τις ελπίδες του στην επιτάχυνση της εκστρατείας ανοσοποίησης, που άρχισε την 27η Δεκεμβρίου, για να ελεγχθεί η πανδημία στη χώρα των περίπου 19 εκατομμυρίων κατοίκων. Μέχρι εδώ, έχουν εμβολιαστεί 848.790 άνθρωποι με τη χρήση τριών σκευασμάτων στα οποία έχει δοθεί άδεια κατεπείγουσας χρήσης (αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca).

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr