Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι οικοδεσπότες της εκπομπής, «Κανείς μας δεν θα επιβιώσει σε έναν τέτοιο πόλεμο».

Η προσομοίωση των πυρηνικών χτυπημάτων έγινε με πυραύλους Sarmatστην οποία έδειξαν την πορεία ενός πυραύλου που εκτοξεύεται από το Καλίνινγκραντ, στη Βαλτική Θάλασσα, φθάνει σε 106 δευτερόλεπτα στο Βερολίνο, σε 200 δευτερόλεπτα στο Παρίσι και σε 202 δευτερόλεπτα στο Λονδίνο.

«Ένας πύραυλος και μετά οι Βρετανικές νήσοι δεν θα υπάρχουν πια», αναφώνησε ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής «60 λεπτά», είπε ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την παρέλαση στις 9 Μαϊου για να κηρύξει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στον γείτονά της.

Επιπλέον, ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ Ρίτσαρντ Σέριφ προειδοποίησε πως η Δύση πρέπει να «προετοιμαστεί» για ένα «χειρότερο σενάριο» πολέμου με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη συνεχίζουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, με τους συμμάχους να παρέχουν εξοπλισμό, στρατιωτικά οχήματα και όπλα στην πολιορκημένη χώρα.

Σε απάντηση στη δυτική υποστήριξη, ο Πούτιν διέταξε τον στρατό να δοκιμάσει τους πυραύλους Sarmat, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Satan ΙΙ.

Πηγή: sofokleousin.gr