Με διαδικασία αντίστροφη αυτής της πληρωμής του φυσικού αερίου σκοπεύει να πληρώσει ευρωομόλογα της Ρωσία όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov σε συνέντευξή του στο Vedomosti.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ξένοι επενδυτές μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες σε ρούβλια και σκληρό νόμισμα για να λάβουν πληρωμή, είπε ο Siluanov. Δηλαδή πρόκειται για αντίστροφη εικόνα του τρόπου με τον οποίο τα ευρωπαϊκά κράτη πληρώνουν τώρα για το ρωσικό αέριο αποφεύγοντας τα εμπόδια που επιβάλλονται από τις κυρώσεις.

«Έτσι λειτουργεί και για τις πληρωμές φυσικού αερίου: Παίρνουμε ξένο νόμισμα, μετά μετατρέπεται σε ρούβλια» για λογαριασμό του αγοραστή φυσικού αερίου. Ο μηχανισμός διακανονισμού των ευρωομολόγων θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση», επισήμανε

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει πληρωμές για ευρωομόλογα σε ρούβλια, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε άλλο νόμισμα, είπε. Τα ευρωομόλογα σε ευρώ θα πληρώνονται σε ευρώ, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει υιοθετήσει περιορισμούς στις πληρωμές σε ευρώ, είπε.

Πηγή: sofokleousin.gr