Πρόταση στην Ελλάδα να εξετάσει το ενδεχόμενο παραγωγής ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού από εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες, έκανε η Ρωσία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο επιτροπής της Κρατικής Δούμα Παβέλ Φεντάεφ, ο οποίος οργάνωσε συνάντηση των κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορά της σε Ρώσους τουρίστες και ήταν η ευκαιρία να πω ευχαριστώ στους Έλληνες βουλευτές για αυτό”,  ανέφερε ο Φεντάεφ στην ανάρτησή του και πρόσθεσε: “Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, αν και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Η ελληνική Βουλή είναι γεμάτη σχέδια για ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία. Αναφερθήκαμε στο θέμα των κοινών έργων στον κλάδο της γεωργίας, της βιομηχανίας ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, φυσικά, αποτέλεσε η επανάληψη της τουριστικής επικοινωνίας με τη Ρωσία. Είμαι έτοιμος να συζητήσω λεπτομερώς τη θαλάσσια διασύνδεση Νοβοροσίσκ-Θεσσαλονίκης» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

 Όσον αφορά το ζήτημα των εμβολίων, ο ίδιος σημειώνει στην ανάρτηση: “Από την πλευρά μας, προτείναμε να μελετήσουν το ενδεχόμενο παραγωγής ρωσικών εμβολίων σε εργοστάσια φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα”.

Ο Φεντάεφ καταλήγει στην ανάρτησή του: “η ελληνική πλευρά ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη βοήθειά της, τόσο στα στρατιωτικά γεγονότα πριν από 200 χρόνια όσο και στα σημερινά προβλήματα. Επιτρέψτε μου να θυμίσω ότι το 2018 βοηθήσαμε την Ελλάδα όταν βρισκόταν αντιμέτωπη με δασικές πυρκαγιές και ξέρω ότι είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε και σήμερα”.

Πηγή: sofokleousin.gr