Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 1.163 θανάτους από επιπλοκές της COVID-19, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας, εν μέσω μιας ραγδαίας αύξησης νέων κρουσμάτων που έχει υποχρεώσει τις αρχές να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα.

Ο αριθμός των νεκρών έχει καταγράψει νέα ρεκόρ κατά τις 9 από τις 11 τελευταίες ημέρες.

Η υπηρεσία διαχείρισης του κορονοϊού ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 39.849 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, περιλαμβανομένων 7.511 στη Μόσχα.

Στη Ρωσία θα ισχύσουν πανεθνικά ημέρες αργίας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ στην πρωτεύουσα Μόσχα επιβλήθηκαν εκ νέου περιορισμοί, με μόνο τα απαραίτητα καταστήματα, όπως φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, να επιτρέπεται να παραμείνουν ανοικτά.

Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας διευκρίνισαν ότι τα εστιατόρια, τα ινστιτούτα αισθητικής, τα καταστήματα ρούχων ή επίπλων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι σχολές χορού και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται “μη απαραίτητες” θα παραμείνουν κλειστές έως τις 7 Νοεμβρίου.

Μόνον τα καταστήματα που πωλούν φάρμακα, προϊόντα διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με τον Σεργκέι Σομπιάνιν, τον δήμαρχο της Μόσχας, η οποία είναι με διαφορά η χειρότερα πληγείσα πόλη στη Ρωσία από την επιδημία.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών στη ρωσική πρωτεύουσα έλαβαν επίσης εντολή να παύσουν να λειτουργούν κατά την περίοδο αυτή.

Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ως κίνητρο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή όσοι εμβολιάζονται να λαμβάνουν δύο ημέρες άδειας.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr