Η Ρωσία εκτίμησε σήμερα ότι οι σχέσεις της με τη Γερμανία θα “επιδεινωθούν” περαιτέρω μετά τη “μη φιλική” απόφαση του Βερολίνου να απελάσει σχεδόν 40 Ρώσους διπλωμάτες σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

“Η αβάσιμη μείωση του διπλωματικού προσωπικού των ρωσικών αποστολών στη Γερμανία θα περιορίσει τον χώρο που επέτρεπε να διατηρηθεί ο διάλογος μεταξύ των χωρών μας, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση των ρωσογερμανικών σχέσεων”, αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Telegram.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποσχέθηκε μια απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε “κακόβουλη ενέργεια της γερμανικής πολιτικής μηχανής”, σε σχόλια στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση των διπλωμάτων της από τη Γαλλία

Η Μόσχα θα απαντήσει στην απόφαση της Γαλλίας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γαλλία αποφάσισε να απελάσει πολλούς Ρώσους που είναι μέλη του διπλωματικού προσωπικού της ρωσικής αντιπροσωπείας στη χώρα αυτή, απηχώντας παρόμοια απόφαση που έλαβε η Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: sofokleousin.gr