Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε περίπου 600 Καναδούς, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, εξαιτίας των «εχθρικών ενεργειών» της ηγεσίας της χώρας.

Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ είναι επίσης μεταξύ των 592 προσώπων στα οποία απαγορεύεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία, σε μια συμβολική κίνηση.

Αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ρωσικών αντιποίνων κατά χωρών που έχουν προσφέρει πολιτική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία. Χθες Τετάρτη, η Ρωσία επέβαλε ανάλογη ταξιδιωτική απαγόρευση σε εκατοντάδες μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου.

«Τονίζουμε ότι αυτού του είδους οι κυρώσεις επιβάλλονται εξ ανάγκης από τη ρωσική πλευρά και αποκλειστικά ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της καναδικής ηγεσίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Μόσχα είχε επιβάλει την προηγούμενη εβδομάδα κυρώσεις σε βάρος 61 αξιωματούχων, δημοσιογράφων και στρατιωτικών αναλυτών από τον Καναδά, για την υποστήριξή τους στη «ρωσοφοβική» στάση της καναδικής κυβέρνησης.

Πηγή: sofokleousin.gr