Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στον όμιλο Ελλάκτωρ, όπου μεταξύ των δύο – μέχρι τώρα συνεργαζόμενων – μεγαλομετόχων ξέσπασε πόλεμος/αντιπαράθεση, που οδηγεί σε αλλαγή του ιδιοκτησιακού σχήματος και ανοίγει το δρόμο για επιστροφή Μπόμπολα στο “τιμόνι”, με αυξημένο μάλιστα ποσοστό μετοχικής συμμετοχής.

O ολλανδικός όμιλος Reggeborgh που απέκτησε μεγάλη συμμετοχή στην “Ελλάκτωρ συμπλέοντας με τους μεγαλομετόχους αδελφούς Καλλιτσάντση, στρέφεται τώρα εναντίον τους, ζητώντας  τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία και σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για αλλαγή διοικητικού συμβουλίου. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι κατέθεσε σχετικά αιτήματα, κινώντας και τις απαραίτητες διαδικασίες.

Είναι μιά “πράξη πολέμου” που οξύνει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών και κατά τις εκτιμήσεις επιχειρηματικών παραγόντων μπορεί να οδηγήσει στην “έξοδο” τους αδελφούς Καλλιτσάντση, οι οποίοι προ διετίας έδωσαν δαπανηρή μάχη για να αποκτήσουν τον έλεγχο του ομίλου και να απομακρύνουν την οικογένεια Μπόμπολα.

Ο ολλανδικός επενδυτικός κολοσσός εξαγόρασε προ καιρού σημαντικό ποσοστό μετοχών από τους παλιούς ιδιοκτήτες της “Ελλάκτωρ” (οικογένεια Μπόμπολα), με οψιόν για εξαγορά και του επιπλέον 12% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολα. Παράλληλα συγκέντρωσε μετοχές από το χρηματιστήριο, ανεβάζοντας το ποσοστό του σε πάνω από 18%.

Ολοι έσπευσαν τότε να προεξοφλήσουν συγκυριαρχία/συνεργασία Καλλιτσάντση- Reggeborgh στον όμιλο Ελλάκτωρ και οριστική αποχώρηση Μπόμπολα.

Τώρα το σενάριο αυτό ανατρέπεται πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, οι Ολλανδοί “τα έχουν βρει” από καιρό με τον Λεωνίδα Μπόμπολα και συμμαχούν μαζί του για να παραμερίσουν τους αδελφούς Καλλιτσάντση και να αναλάβουν από κοινού τον έλεγχο του ομίλου.

Από επιχειρηματικές και τραπεζικές πηγές αναφέρεται ότι έχει ήδη ετοιμασθεί επενδυτικό σχήμα με συμμετοχή των Ολλανδών, Μπόμπολα και εγχώριων επιχειρηματιών, που θα επιδιώξει να εξαγοράσει το πακέτο μετοχών των αδελφών Καλλιτσάντση και της Farallon ( συνολικά περίπου 29%), ή ένα μεγάλο μέρος του.

Αναφέρεται μάλιστα ότιι οι νυν μεγαλομέτοχοι και επικεφαλής της εταιρείας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της συμμετοχής τους, αποδεχόμενοι ότι χάνουν τη μάχη για τον έλεγχο του ομίλου και ότι ο Λ. Μπόμπολας πάιρνει τη ρεβάνς.

Πηγή: sofokleousin.gr