Η Τουρκία ανακάλυψε 135 δισ. κυβικά μέτρα επιπλέον φυσικού αερίου στα νότια της Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, αυξάνοντας το συνολικό επίπεδο της ανακάλυψης στην περιοχή σε 540 δισ. κυβικά μέτρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ανακάλυψε πέρυσι κοίτασμα 405 δισ. κυβικών μέτρων στην περιοχή Tuna-1, στη μεγαλύτερη ανακάλυψη που έχει γίνει στη Μαύρη Θάλασσα, με την εξόρυξη να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως το 2023.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Zonguldak της Μαύρης Θάλασσας, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έκανε τη νέα ανακάλυψη στην περιοχή Amasra-1, προσθέτοντας ότι αναμένει περαιτέρω “καλά νέα” από την περιοχή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που έγραφε χθες ότι η Τουρκία αναμενόταν να προβεί στη σχετική ανακοίνωση σήμερα, η χώρα εισάγει σήμερα σχεδόν το σύνολο των 50 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που καταναλώνει ετησίως. Αξιωματούχοι αναμένουν ότι η εγχώρια παραγωγή θα αυξήσει τη ζήτηση φυσικού αερίου της χώρας κατά 60%, σε 80 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2030.

Πηγή: sofokleousin.gr