Η αστυνομία έχει δηλώσει την επίθεση μαχαιρώματος στο Ρέντινγκ στην οποία τρεις άνθρωποι πέθαναν ως «τρομοκρατικό περιστατικό».

Χθες το βράδυ, τουλάχιστον έξι άτομα μαχαιρώθηκαν στο Forbury Gardens από έναν μοναχικό εισβολέα.

Ένας αστυνομικός έριξε έναν ύποπτο στο έδαφος και τον έθεσε υπό σύλληψη. Πηγές ανέφεραν ότι ο ύποπτος, ο οποίος κρατείται υπό αστυνομική κράτηση, είναι 25χρονος Λίβυος υπήκοος που έχει λάβει άσυλο.

“Ο αναπληρωτής επίτροπος Ντιν Χέιντον, ανώτερος εθνικός συντονιστής για το δίκτυο της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, χαρακτήρισε σήμερα το πρωί το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ και πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είχε δηλώσει στο BBC ότι το περιστατικό, επί του παρόντος, δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

“Ο Μπόρις Τζόνσον ενημερώθηκε σχετικά με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη θαναταφόρα επίθεση”, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Οι αξιωματικοί του CT παρατηρήθηκαν μεταξύ μιας ομάδας αξιωματικών που μπήκαν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στο Ρέντινγκ που κατανοούσαν ότι ήταν το σπίτι του υπόπτου.

Περισσότεροι από δώδεκα ένοπλοι αστυνομικοί με ασπίδες φάνηκαν να μπαίνουν στο μπλοκ στις 11:00.

Υπήρχαν αρκετοί μάρτυρες των επιθέσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 7 μ.μ. στο δημοφιλές Forbury Gardens, το σπίτι του αγάλματος του Maiwand Lion, η εικόνα του οποίου έχει υιοθετηθεί από το ποδοσφαιρικό σύλλογο Reading και την εφημερίδα Reading Post.

Πηγή: sofokleousin.gr