Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 98 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού που είχε αποτέλεσμα να ξεπεραστεί το όριο των 3.000 θανάτων, ενώ διαγνώστηκαν 9.363 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων στο κράτος της Καραϊβικής έφθασε έτσι τους 3.091 νεκρούς επί συνόλου 422.614 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Η Αβάνα κατέγραψε τις περισσότερες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο (1.445), ακολουθούμενη από τις επαρχίες Σιέγο δε Άβιλα (1.192), Σιενφουέγος (1.032) και Ματάνσας (758).

Τις προηγούμενες οκτώ ημέρες η χώρα κατέγραψε πάνω από 8.500 κρούσματα και εκφράζονται ανησυχίες ότι θα σημειωθεί ακόμη μεγαλύτερη αύξησή τους τις επόμενες ημέρες. Οι αρχές συνεχίζουν την προσπάθεια να ανοσοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, έχουν χορηγήσει πάνω από 10,2 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19 που αναπτύχθηκαν εγχωρίως.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε πρόσφατα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα. Πάντως, παρότι η επιδημιολογική κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες, δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Πηγή: sofokleousin.gr