Ρεκόρ δεκαετίας στις πωλήσεις και υπερτετραπλασιασμό της κερδοφορίας της επέτυχε  στο πρώτο φετινό εξάμηνο η εταιρεία Πλαίσιο Computers, που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της από τις λιανικές πωλήσεις ειδών πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας, στην εμπορία-διάθεση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών

 Ο συνολικός κύκλος εργασιών  αυξήθηκε κατά 34,1% στο εξεήνο και ανήλθε σε 199,2 εκατ. ευρώ, από €148,6 εκατ. πέρυσι.

Αφαιρουμένης της επίπτωσης των επιδοτούμενων πωλήσεων της “ψηφιακής μέριμνας”, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά  25,2%.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφ’ώθηκαν σε 1,9 εκ. ευρώ (+281,5% από πέρυσι) και μετά από φόρους σε 1,4 εκ. από € 0,3 εκ. (+331,8%).

Η εταιρεία εμφανίζει εξαιρετικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες

– Υψηλή ταμειακή ρευστότητα 39,2 εκ. και καθαρή ρευστότητα 21,8 εκατ. (αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού)

Ίδια κεφάλαια 96 εκατ. ευρώ, που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα  εξαμήνου ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computers, Γιώργος Γεράρδος δήλωσε:

“Οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα απo τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς.

Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου, η οποία προ φόρων ήταν περίπου τετραπλάσια απόε πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια”.

Πηγή: sofokleousin.gr