Ανεβαίνουν οι τόνοι από την αντιπολίτευση για την υπόθεση Φουρθιώτη, η οποία αναμένεται να απασχολήσει και το Κοινοβούλιο. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει σε δήλωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης από χθες κρύβεται και δεν απαντά στις πρωτοφανείς καταγγελίες του κ. Βρούτση. Το ίδιο έκανε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αναθέσει μισό αστυνομικό τμήμα στη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα και άρα οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα ή λέει την αλήθεια για την απάτη και τον εκβιασμό και άρα περιμένουμε την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα.

Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Η σιωπή του, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός».

Από το Κίνημα Αλλαγής ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Καμίνης, σε άρθρο του στο site «Protagon.gr» και υπό τον τίτλο: «Υπουργέ μου, σε παρακαλώ, θέλω τον συγχωριανό μου για μπόντιγκαρντ!».

Ο Κ. Καμίνης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ήταν τραγελαφική η διαχείριση της υπόθεσης. Αρχικά η Αστυνομία διέψευσε κι αφού το θέμα είχε πλέον πάρει διαστάσεις ο πολιτικός προϊστάμενός της κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης διέταξε την άμεση απόσυρση της φρουράς, την ύπαρξη της οποίας είχε προηγουμένως διαψεύσει η ΕΛ.ΑΣ. Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη ενημέρωσε ότι, «η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα».

Τέλος, ο κ. Καμίνης καταλήγει: «Το σκάνδαλο Φουρθιώτη προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατεδαφίσουμε ένα ακόμη οχυρό ρουσφετιού και φαυλότητας που με τόση αδεξιότητα αλλά και θρασύτητα επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από το κρατικό απόρρητο».

Πηγή: sofokleousin.gr