Την αισιοδοξία της για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών εξέφρασε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, στο πλαίσιο του σύντομου χαιρετισμού που απηύθυνε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Η κα. Σακελλαρίδη συνεχάρη τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για την αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τις εμπεριστατωμένες προτάσεις που κατέθεσε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Σημείωσε πως οι προβλέψεις του Διοικητή για ανάπτυξη κατά 4,2% τη φετινή χρονιά και 4,8% κατά το 2022 θα λειτουργήσουν ως «εμβόλιο αισιοδοξίας» για τη συνέχεια, επισημαίνοντας πως συνιστούν μια ενθαρρυντική προοπτική. 

Έκανε ειδική αναφορά στους Έλληνες Εξαγωγείς, οι οποίοι όπως είπε απέδειξαν στα χρόνια των Μνημονίων πως αποτελούν ισχυρό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αυξάνοντας αύξησαν το μερίδιο της συμμετοχής τους στο ΑΕΠ ενώ στάθηκε στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξωστρέφεια, υιοθετώντας ένα πάγιο αίτημα του εξαγωγικού κόσμου για την χάραξη ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας. 

«Οι Οιωνοί είναι ευνοϊκοί. Η στήριξη όχι μόνο της Πολιτείας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης εγγυώνται την επιτυχία του στόχου μας», υπογράμμισε κλείνοντας και δήλωσε πεπεισμένη πως «ο μικρός άθλος» που πέτυχαν οι Έλληνες Εξαγωγείς κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μπορεί να συνεχισθεί, συμβάλλοντας στην τόνωση της απασχόλησης και στη δημιουργία νέου πλούτου που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Πηγή: sofokleousin.gr