Προβλήματα σχετικά με την παράταση ισχύος των αδειών διαμονής μεταναστών και προσφύγων αναδεικνύουν τρεις οργανώσεις, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και η SolidarityNow.

Όπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη μη αναγνώριση αυτής της παράτασης που εξέδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης, από άλλα υπουργεία, δήμους ή αρμόδιους φορείς εξυπηρέτησης πολιτών.

Επιπλέον, σημειώνουν ότι αν και οι υπηρεσίες ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους με την προσέλευση του κοινού μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, καθυστερούν υπερβολικά, ενώ και η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας χωρίς κατάλληλες οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους, επέφερε επιπλέον καθυστερήσεις στις ανανεώσεις ή στην έκδοση αδειών διαμονής.

Τέλος, αναφέρουν ότι κάθε υπηρεσία αποκεντρωμένης διοίκησης, εφαρμόζει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και μετακυλίει στους μετανάστες τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Οι οργανώσεις ζητούν από την Πολιτεία να λύσει άμεσα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Πηγή: sofokleousin.gr