Η Wizz Air Abu Dhabi, ο νέος εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε τις πτήσεις της, με την πρώτη πτήση της εταιρείας να προσγειώνεται στην Αθήνα.  

Το αρχικό αεροπορικό δίκτυο της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης και τη Θεσσαλονίκη – με τις πτήσεις να ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2021 – προσφέροντας αναρίθμητες επιλογές σε όλους όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν προς την κοσμοπολιτική πρωτεύουσα των ΗΑΕ. Εισιτήρια διατίθενται προς πώληση στο  wizzair.com  καθώς και στο mobile app, με τιμές που ξεκινούν από μόλις €29.99*.

Η Wizz Air, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχει μεταφέρει περισσότερους από 2 εκ επιβάτες μέσω του ελληνικού δικτύου της, το οποίο περιλαμβάνει 8 αεροδρόμια και 62 δρομολόγια από το 2004 όταν η εταιρεία ξεκίνησε να πετά στην Ελλάδα. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό σταθμό για την παρουσία της WIZZ στην Ελλάδα. Τα νέα δρομολόγια μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Άμπου Ντάμπι προσθέτουν με αυξητική δυναμική 600 χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας στην αγορά ετησίως και υπογραμμίζουν τη μακροχρόνια δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει στους Έλληνες επιβάτες ακόμα πιο προσιτές και οικολογικές προτάσεις ταξιδιού.

Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, Chief Commercial Officer της Wizz Air δήλωσε: “Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις της Wizz Air Abu Dhabi, αλλά και για την πορεία της ίδιας της WIZZ. Όχι μόνο γιορτάζουμε την πτήση εγκαινίων μιας εντελώς νέας αεροπορικής εταιρείας, αλλά επίσης ενισχύουμε τη δέσμευσή μας προς την Ελλάδα. Στους δύσκολους καιρούς σε όλο τον κόσμο, οι νέες συνδέσεις της WIZZ βοηθούν τις οικογένειες να είναι ενωμένες, δίνουν ώθηση στον τουρισμό και ενισχύουν τους οικονομικούς δεσμούς. Ο νέος σε ηλικία, τελευταίας τεχνολογίας και περιβαλλοντικά φιλικός στόλος μας από αεροσκάφη A321neo, υποστηρίζει τις βιώσιμες και πράσινες αεροπορικές επιχειρήσεις, δίνοντας καθημερινά τη δυνατότητα για χαμηλές τιμές προς το επιβατικό κοινό. Με τα ενισχυμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας στις πτήσεις μας, καλωσορίζουμε τους επιβάτες μας που θα πετάξουν με τον εξαιρετικά σύγχρονο στόλο μας, και θα απολαύσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της WIZZ”.

Η Wizz Air Abu Dhabi, μια κοινοπραξία των ADQ και Wizz Air Holdings plc, ανακοίνωσε αρχικά ένα αεροπορικό δίκτυο που περιλαμβάνει τις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρια, Κουτάισι, Λάρνακα, Οδησσό και Γιερεβάν. Ακόμα περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν τους επόμενους μήνες

Η Wizz Air εγκαινίασε μια νέα εποχή υγειονομικά ασφαλούς ταξιδιού σε όλο το δίκτυό της, με ενισχυμένα μέτρα που εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων. “Κλικ” εδώ  here  για να δείτε το νέο βίντεο της Wizz Air για την υγεία και την ασφάλεια.

Για να νιώθουν ακόμα πιο ήρεμοι κατά το ταξίδι τους, η Wizz Air προτρέπει τους επιβάτες να προσθέσουν στην κράτησή τους το WIZZ Flex για πρόσθετη ασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο, οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να ταξιδέψουν σε διαφορετική ημερομηνία, ή σε διαφορετικό προορισμό έχοντας επίσης την επιλογή να ακυρώσουν την πτήση τους έως και 3 ώρες πριν από την αναχώρηση, χωρίς καμία χρέωση, και με 100% άμεση επιστροφή από την εταιρεία της αρχικής τιμής εισιτηρίου.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε σχετικά: “Η Wizzair  είναι διαχρονικά ένας πιστός και δυναμικός συνεργάτης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας. Αισθανόμαστε λοιπόν ιδιαίτερη τιμή και χαρά με αυτή τη σημαντική αναπτυξιακή ενέργεια και την “ψήφο εμπιστοσύνης” της Wizzair Abu Dhabi στην αγορά της Αθήνας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία, τον αεροπορικό κλάδο και τον τουρισμό. Το γεγονός ότι η Αθήνα είναι ο πρώτος προορισμός της νέας εταιρείας από τη βάση της στο Άμπου Ντάμπι, αποτελεί μια εξαιρετική αναπτυξιακή ενέργεια και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει μια σημαντική νέα προσθήκη  στην αγορά μας, με ασφαλείς,  βιώσιμες και επιτυχημένες πτήσεις, με το έξοχο προϊόν που προσφέρει η εταιρεία  . Από τη δική μας πλευρά, παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να είμαστε στο πλευρό του νέου αεροπορικού συνεργάτη μας και να συνεργαστούμε στενά προς την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του”.

1.

Πηγή: sofokleousin.gr