Η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού, για τον εγκλωβισμό επί ώρες εντός αυτής, προέρχεται από μια γυναίκα από την Εύβοια, η οποία ζητάει αποζημίωση 10.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, από την εταιρεία. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 16 ώρες στην Αττική Οδό.

Η εν λόγω οδηγός δεν αποδέχεται το ποσό των 2.000 ευρώ, που προτίθεται να δώσει ως αποζημίωση η εταιρεία Αττικές Διαδρομές ΑΕ, με τον δικηγόρο της, Ιωάννη Καλαβρή, να τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ. «Η εντολέας μου εργάζεται στα Μέγαρα και την ημέρα της σφοδρής χιονόπτωσης στην Αθήνα αναγκάστηκε να ταξιδέψει μέσω της Αττικής Οδού. Βρέθηκε εκεί εγκλωβισμένη για πάνω από 16 ώρες και όλη αυτή η κατάσταση της προκάλεσε ανησυχία, άγχος, φόβο, καθώς βρισκόταν εγκλωβισμένη, δεν είχε καμία διέξοδο διαφυγής, είχαν τελειώσει κάποια στιγμή και τα καύσιμα στο αυτοκίνητό της, το κρύο ήταν πολύ.

Βίωσε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες που δεν περίμενε από την Αττική Οδό. Θεώρησε ότι είναι ένας ασφαλής δρόμος, ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί τις δύσκολες εκείνες στιγμές που η κυκλοφορία στην Αθήνα ήταν ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της χιονόπτωσης, αλλά τελικά διαψεύστηκε» συμπλήρωσε.

H εν λόγω αγωγή αποτελεί μόνον την αρχή, από τη «Χιονοστιβάδα» αγωγών και μηνύσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Σχετικές εντολές έχουν δοθεί ήδη σε δικηγόρους από πολλούς εγκλωβισθέντες,, οι οποίοι αφ’ ενός δεν θεωρούν ικανοποιητική την παρεχόμενη αποζημίωση των 2.000 ευρώ και αφ’ ετέρου επιθυμούν τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών, ιδιαίτερα για το ότι αφέθηκαν επί ενα 24ωρο αβοήθητοι στον χιονισμένο αυτοκινητόδρομο.

Πηγή: sofokleousin.gr