Πρόταση για την εξαγορά του twitter κατέθεσε ο Ελον Μασκ, όπως μεταδίδει το Reuters έχει ήδη καταθέσει την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του 9,2% στο Τwitter, για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.

Το τίμημα των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή είναι κατά 38% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα πριν ανακοινωθεί η είσοδός του στο μετοχικό κεφάλαιο.

Την Τρίτη, ο Μασκ -που είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος στο κοινωνικό δίκτυο – δήλωσε πως τελικώς δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

Σημειώνεται πως ο δισεκατομμυριούχος είχε κατακρίνει τον υπερβολικό παρεμβατισμό στην πλατφόρμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία λόγου. Ειδικοί προειδοποιούν ότι το όραμα πλήρους κατάργησης οποιουδήποτε περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, προφανώς είναι αντίθετο με την ισχύουσα πολιτική της πλατφόρμας, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού μπορεί να καταλήξει μια τέτοια σύγκρουση.

Πηγή: sofokleousin.gr