Ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός KKR (Kohlberg Kravis Roberts) κατέθεσε πρόταση για εξαγορά της Telecom Italia, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα και εμφανίζει χαμηλή κερδοφορία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η KKR σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητες δικτύου και να αναδιαρθρώσει τον προβληματικό ιταλικό όμιλο τηλεπικοινωνιών, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας του.

 Βασικοί μέτοχοι της Telecom Italia είναι η γαλλική Vivendi και το ιταλικό Δημόσιο. Οι Γάλλοι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις  του ιαταλικού ομίλου, αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να πουλήσουν το μερίδιο συμμετοχής τους. Το Bloomberg αναφέρει μάλιστα ότι η Vivendi ενδέχεται να καταθέσει αντιπροσφορά.

Πάντως η KKR έχει συζητήσει ήδη με την ιταλική κυβέρνηση το ενδεχόμενο εξαγοράς του πακέτου μετοχών που κατέχει το Δημόσιο.

Ειχαν προηγηθεί συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας οπτικών ινών FiberCop,που είναι θυγατρική της Telecom Italia. Ο αμερικανικός κολοσσός είχε εξαγοράσει πέρυσι  το 37,5% της FiberCop, έναντι 1,8 δισ. ευρώ και με τη νέα πρόταση επεδίωκε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο.

Πηγή: sofokleousin.gr