Αναφερόμενος στον προεκλογικό αγώνα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Παύλος Χρηστίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ είπε ότι «για όλους μας είναι πολύ σημαντικό κάθε δημοκράτης, προοδευτικός πολίτης να επιστρέψει στην παράταξή μας. Θέλουμε να συμπορευθούμε μαζί του. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον πολίτη ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, ενδεχομένως, να ψήφισε και άλλα κόμματα. Με αυτούς που έχουμε να διαχωρίσουμε είναι με τα κομματικά στελέχη τα οποία πήγαν για να πάρουν θέση και καρέκλες και με αυτούς έχουμε και ζήτημα αξιακό».

«Προφανώς δεν θα δεχθούμε πίσω αυτούς που πήγαν να γίνουν υπουργοί σε άλλα πολιτικά κόμματα και έλεγαν όσα έλεγαν για το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε.

«Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι οργανωμένες μετακινήσεις κομματικών οπαδών οι οποίοι θα ήθελαν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ» τόνισε ο Π. Χρηστίδης.

Είπε ακόμα ότι «πάντοτε με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έλθουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, δεν θα είναι άνθρωποι των οποίων τα ονόματα θα σβηστούν την επόμενη μέρα, έτσι όπως συνέβη το 2017. Θα ξέρουμε ποιοί είναι τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης και τα στοιχεία τους θα είναι στη διάθεση του κόμματος».

Ο Π. Χρηστίδης είπε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα μητρώο μελών και φίλων της παράταξης με βάση αυτούς που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως εξήγησε «ένα κομματικό μέλος άλλης παράταξης θα το σκεφτεί πολύ ξέροντας ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται μέλος του ΚΙΝΑΛ».

Κατέστησε σαφές ότι «εκεί που υπάρχει βούληση, και η βούλησή μας είναι να ανοίξουμε την παράταξή μας και θέλουμε να έλθουν όλοι οι προοδευτικοί και οι δημοκράτες, δεν χωρούν αλχημείες, μηχανορραφίες και αλλότριοι σχεδιασμοί».

Σε ό,τι αφορά την δημιουργία του μητρώου βάσει των ψηφοφόρων της 5ης Δεκεμβρίου 2021, ο Π. Χρηστίδης πρόσθεσε ότι «σήμερα το απόγευμα αποσταλεί επιστολή του εκπροσώπου του στην ΕΔΕΚΑΠ για αυτό ακριβώς το ζήτημα».

Πηγή: sofokleousin.gr