Πρόστιμα συνολικού ύψους 4.500 ευρώ επιβλήθηκαν για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς και για το παρεμπόριο επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 45.500 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 25 έως και 27 Φεβρουαρίου 2022 (ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 262 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 4.500 ευρώ για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά του κορονοϊού, ενώ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ, από 21 έως και 27 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 397 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στις προαναφερόμενες περιοχές και επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 45.500 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2.721 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

Πηγή: sofokleousin.gr