“Ανάσα ζωής” παίρνει η εταιρεία Mouzenidis Travel, που είναι ο μεγαλύτερος διακινητής τουριστών από Ρωσία-κεντροανατολική Ευρώπη προς την Ελλάδα και αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο.

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης χορηγήθηκε  στην εταιρεία προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της. Αναστέλλονται λοιπόν προσωρινά όλα τα διωκτικά μέτρα των πιστωτών εναντίον της, ώσπου να εκδικασθεί η αίτηση της για επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Panou & Tsialikis Law Firm που χειρίζεται την υπόθεση, η Mouzenidis Travel αποτελεί επί είκοσι πέντε (25) έτη ηγετική δύναμη στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με προορισμό την Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές δυνάμεις στο Tour Operating. «Αντιμετωπίζει σήμερα προβλήματα ρευστότητας, ως επακόλουθο της κατάρρευσης της τουριστικής αγοράς που προκλήθηκε από το γενικό και παγκόσμιο lockdown και πλέον επιχειρεί να βρει λύση στο αδιέξοδο μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης».

Επικαλούμενη εκτιμήσεις της αγοράς, η δικηγορική εταιρεία αναφέρει ότι «η Mouzenidis Travel είναι βιώσιμη επιχείρηση, που χάρη στο ισχυρό brandname της, με τα κατάλληλα μέτρα εξυγίανσης και ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από κάποιον επενδυτή, μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του τουρισμού ως απόρροια της πανδημίας».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καταλήγει, «αναμένεται να συμβάλουν και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Επικρίσεις διατυπώνονται για τη στάση της κυβέρνησης. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρά το βαρύτατο πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος του τουρισμού λόγω του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων, και παρότι η Mouzenidis Travel είναι η βασικότερη δίαυλος για την εισροή τουριστών από την Κεντροανατολική Ευρώπη και όχι μόνο, η εταιρία δεν έλαβε κάποια έκτακτη στήριξη, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις».

Πηγή: sofokleousin.gr