Μετά από διαδοχικές εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα υπηρεσιών υγείας-περίθαλψης, το βρετανικό επενδυτικό γκρουπ CVC Capital επεκτείνει τις βλέψεις του στον κλάδο τροφίμων, βάζοντας στο στόχαστρο τον όμιλο Vivartia, που ελέγχεται μετοχικά από την MIG – και μέσω αυτής από την Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη MIG με γνωστοποίηση στο Χρηματιστήριο, η CVC υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Vivartia. Η προσφορά συναρτάται με όρους και προύποθέσεις που έχουν γνωστοποιηθεί στη διοίκηση της MIG.

Η πρόταση του βρετανικού γκρουπ προσφέρει μιά διέξοδο στη MIG, που βαρύνεται με μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις και είναι υποχρεωμένη να πουλήσει συμμετοχές της για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και για την Τρ. Πειραιώς, η οποία προσπαθεί να απαλλαγεί από τα μεγάλα βάρη που έχει επωμισθεί ως βασικός πιστωτής και μεγαλομέτοχος της MIG.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αποφάσισε χθες να παραχωρήσει στη CVC περίοδο αποκλειστικότητας έως τις 6 Νοεμβρίου για διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Επισημαίνεται ότι η CVC Capital έχει εξαγοράσει στην Ελλάδα τα ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan και Ιασω General και έχει επενδύσει επίσης στην πλατφόρμα Skroutz.gr.

Επόμενος δεδηλωμένος στόχος της είναι η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσω της διαδικασίας πώλησης του 80% των μετοχών της που προωθεί η μητρική Εθνική Τράπεζα

Πηγή: sofokleousin.gr