Οι αρχές στην Αυστραλία σήμερα παρότρυναν τους κατοίκους του Σίδνεϊ να παραμείνουν στα σπίτια τους, προειδοποιώντας ότι η εφαρμογή του λοκντάουν των τριών εβδομάδων μπορεί να παραταθεί, καθώς μάχονται για να ελέγξουν ένα ξέσπασμα κρουσμάτων της COVID-19, με την πόλη να αναφέρει το μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων τοπικά μεταδιδόμενων μολύνσεων για τη φετινή χρονιά.

Εκατοντάδες επιπλέον αστυνομικοί περιπολούν σε διάφορες περιοχές του Σίδνεϊ για να ενισχύσουν την εφαρμογή του λοκντάουν που έχει επιβληθεί στην πόλη, επιτηρώντας τον σεβασμό των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Τα συνολικά περιστατικά μόλυνσης έχουν ξεπεράσει τα 400.

«Η Νέα Νότια Ουαλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε αντιμετωπίσει από την έναρξη της πανδημίας», δήλωσε η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζικλιάν στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.

«Αυτή τη στιγμή, οι αριθμοί δε βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρακαλώ μη φεύγετε από το σπίτι σας. Μη φεύγετε από το σπίτι σας, εκτός και αν είναι απολύτως αναγκαίο», παρότρυνε τους πολίτες η ίδια.

Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε σήμερα 44 κρούσματα τοπικής μετάδοσης.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας είχε αναφέρει 38 κρούσματα μόλυνσης χθες, με τα 29 από αυτά να έχουν περάσει χρόνο στην κοινότητα, ενώ είχαν μολυνθεί.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, νοσηλεύονται 43 περιστατικά, με δέκα ασθενείς να βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ τέσσερις από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Η αύξηση των περιστατικών μόλυνσης καταγράφεται παρά την εφαρμογή λοκντάουν δύο εβδομάδων, το οποίο έχει τώρα παραταθεί και για τρίτη εβδομάδα, ενώ τερματίζεται στις 16 Ιουλίου.

Οι αρχές θα ενισχύσουν τους περιορισμούς στο Σίδνεϊ από σήμερα, με τις δημόσιες συναντήσεις να περιορίζονται στους δύο ανθρώπους και οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινηθούν στα 10 χιλιόμετρα από τα σπίτια τους.

Η Μπερετζικλιάν απέρριψε κάθε περίπτωση «συμβίωσης με τον κορονοϊό» αναφορικά με το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών στην Αυστραλία.

«Αν επιλέξουμε να ζήσουμε με αυτό, ενώ το ποσοστό του εμβολιασμού είναι στο 9%, θα δούμε χιλιάδες και χιλιάδες νοσηλείες και θανάτους», είπε η Μπερετζικλιάν.

Παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία τα πήγε πολύ καλύτερα από άλλες αναπτυγμένες χώρες, διατηρώντας σε σχετικά χαμηλό επίπεδο τους αριθμούς της COVID-19, η πορεία εξέλιξης της εκστρατείας εμβολιασμού της είναι από τις χαμηλότερες, εξαιτίας περιορισμών στις προμήθειες, αλλά και των αλλαγών στις ιατρικές συμβουλές για τις δόσεις του κύριου εμβολίου της AstraZeneca.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι η Pfizer θα αυξήσει τις παραδόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 σε περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις την εβδομάδα από την 19η Ιουλίου υπερτριπλασιάζοντας τα σχετικά φορτία, καθώς το Σίδνεϊ μάχεται με το χειρότερο ξέσπασμα της φετινής χρονιάς.

Περίπου 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer Inc που αναμένονταν να φτάσουν τον Σεπτέμβριο, θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο Μόρισον.

Ο Τζαμάλ Ρίφι ένας γενικός ιατρός από το δυτικό Σίδνεϊ, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της παρούσας έξαρσης των κρουσμάτων, δήλωσε ότι αρκετοί κάτοικοι δεν είχαν αντιληφθεί τον κίνδυνο από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, αλλά ενημερώνονται όλο και περισσότερο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται.

«Αρκετά μέλη της τοπικής κοινότητας υποφέρουν από τον κορονοϊό και αρκετά αγαπημένα πρόσωπα νοσηλεύονται ή βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας», είπε ο Ρίφι.

«Το μήνυμα έχει διαδοθεί στην κοινότητα και εκτιμώ ότι θα δείτε περισσότερους ανθρώπους να περιορίζουν τώρα τις μετακινήσεις τους, παίρνοντας πιο σοβαρά το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα», εκτίμησε ο ίδιος.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr