Την ώρα που φαίνεται ότι κορυφώνεται η μάχη για τον έλεγχο του ομίλου Ελλάκτωρ, μιά κίνηση του επικεφαλής μεγαλομετόχου υποδηλώνει ότι  η έκβαση της έχει περίπου κριθεί και ότι πρέπει να αναμένεται αλλαγή ιδιοκτησιακού σχήματος:

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της  Αναστάσιος Καλλιτσάντσης πούλησε 1.726.489 μετοχές  της Ελλάκτωρ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 0,8%.

Η πώληση έγινε την περασμένη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, από το προσωπικό χαρτοφυλάκιο του κ. Καλλιτσάντση (290.500 μετοχές) και από την δικών του συμφερόντων εταιρεία Argonio Enterprises (1.436.989 μετοχές). Πιθανότατα ακολούθησαν άλλες, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Επισημαίνεται ότι χθες η μετοχή βρέθηκε σε δίνη πιέσεων με μεγάλη προσφορά και υποχώρησε κατά 7,5%.

Η πώληση πακέτου από τον βασικό μέτοχο την ώρα που -υποτίθεται ότι – οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αγωνίζονται να συγκεντρώσουν μετοχές για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία, υποδηλώνει προφανώς  απόφαση-πρόθεση των αδελφών Καλλιτσάντση να αποχωρήσουν, “παραδίδοντας τα κλειδιά” στο ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh και στους εδώ συμμάχους του – Λεωνίδα Μπόμπολα, Αγγελο Γιόκαρη και Χρ. Παναγωτόπουλο.

Οι προθέσεις αναμένεται να αποσαφηνισθούν πριν από τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έχουν ζητήσει οι “αντάρτες” μεγαλομέτοχοι, αιτούμενοι αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία.

Πηγή: sofokleousin.gr