Με ένα προκλητικό βίντεο που ανάρτησε στο Twitter θέλησε να «γιορτάσει» ο Ταγίπ Ερντογάν τα πέντε χρόνια που συμπληρώνονται από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του.

Το βίντεο αναπαριστά τη Μάχη της Καλλίπολης, την Αγία Σοφία, αλλά και τα ερευνητικά πλοία της Τουρκίας που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, όπως το Oruc Reis και το Barbaros.

Το μήνυμα που ακούγεται κατά τη διάρκεια του βίντεο τονίζει, μεταξύ άλλων: “Η Γαλάζια Πατρίδα είναι απροσπέλαστη, η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη”.

Επιπλέον, ο Τ. Ερντογάν αναφέρει στην ανάρτησή του για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016: “Μνημονεύουμε με έλεος και ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωές μας, οι οποίοι έδωσαν ένα μάθημα στους προδότες που προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν τη χώρα μας, προστατεύοντας την πατρίδα με τη ζωή τους. Η σημαία δεν πέφτει!”.

 Σήμερα εξάλλου ανακοινώθηκε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μεταβεί στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Κατά την επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στην Κύπρο, με αφορμή την επέτειο από την τουρκική εισβολή του 1974, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει το περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και την ένταξη της μέχρι σήμερα στρατιωτικής περιοχής στις διοικητικές δομές του ψευδοκράτους.

Πηγή: sofokleousin.gr