Διατηρεί τις προκλήσεις η Άγκυρα οι οποίες μεταφέρθηκαν στην τουρκική Βουλή και συνεχίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να ασχολούνται με τις προκλήσεις επί των ελληνικών νησιών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε δέκα ερωτήσεις στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά την πρωινή ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Μία εκ των ερωτήσεων αφορούσε το Αιγαίο την ανατολική Μεσόγειο.

“Είστε μαζί με την Τουρκία στις προσπάθειές της να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή στη Μεσόγειο και το Αιγαίο;” ρώτησε ο Ερντογάν για να πάρει την απάντηση του Κιλιτσντάρογλου μέσω Twitter:

“Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Δεν γίνεται δουλειά όταν λες “βγάζω το πλοίο” και μετά το τράβας πίσω ή όταν παρακαλάς όπως “μακάρι να με καλούσε ο Μπάιντεν”. Αν βαστά η καρδιά σου, κάνε βήμα για τα κατεχόμενα οπλισμένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε“, έγραψε ο Κιλιτσντάρογλου.

Σημειώνεται ότι χθες το Βερολίνο καταδίκασε την παραβίαση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά χαρακτηρίζοντας αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα του ΝΑΤΟ «το να κλείνει κανείς τις πόρτες σε συνομιλίες με συμμάχους». Ταυτόχρονα κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία «να επιλύσουν τις ανοιχτές διαφορές με διάλογο εμπιστοσύνης».

Πηγή: sofokleousin.gr