Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου πέντε αντεισαγγελείς Εφετών προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών, μεταξύ των οποίων και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Ειδικότερα, προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών οι: Ιωάννης Κούτρας, Ελένη Ράικου, Βασιλική Βλάχου, Γεώργιος Τσιρώνης και Σταματίνα Περιμένη.

Η Ελένη Ράικου ήταν μεταξύ των εισαγγελέων που κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και κατά κύριο λόγο στην κατάθεσή της στηρίχθηκε η παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση Ράικου αποτέλεσε και ένα από τα βασικά νομικά επιχειρήματα που οδήγησαν τον έναν από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στην κρίση περί ενοχής της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη, ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των προσώπων τα οποία με βάση το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, πρέπει να ελεγχθούν ποινικά, για την υπόθεση της Novartis. Ο κ. Ιωαννίδης διέταξε την έναρξη προκαταρκτικών ερευνών με στόχο την διακρίβωση τέλεσης αδικημάτων, όπως ορίζει στο πόρισμα του ο κ. Σοφουλάκης, ο οποίος κρίνει, μεταξύ άλλων, πως η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου πρέπει να ελεγχθεί για ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση για τις καταθέσεις της και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από την υπόθεση της Novartis.

Πηγή: sofokleousin.gr