Μεγάλα επενδυτικά projects στον τουριστικό τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία θα υλοποιήσουν από κοινού οι όμιλοι Prodea, Invel και YODA Group, με όχημα την εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture (MHV).

Η Prodea που κατείχε μέχρι τώρα 90% της MHV, μεταβιβάζει το 45% στην YODA,ενώ η Invel διατηρεί συμμετοχή 10%.

Η MHV, κατέχει το 100% της εταιρείας στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο The Landmark Nicosia. Ενεργώντας τώρα ως κοινό επενδυτικό όχημα των τριών ομίλων, εξαγοράζει το 100% των μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort  και του Park Tower στη Λεμεσό.

Το Parklane είναι το μοναδικό Luxury Internationally Branded θέρετρο στην Κύπρο. Είναι οικοδομημένο σε παραθαλάσσια έκταση 100.000 τ.μ. και αποτελείται από 18 βίλες με ιδιωτικές πισίνες, 222 πολυτελή δωμάτια και 52 σουίτες.

Το πολυτελές θέρετρο διαθέτει πέντε εστιατόρια, δύο μπαρ, 11 αίθουσες συσκέψεων, γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα τένις,  γυμναστήριο,το κορυφαίο Kalloni Spa, συνολικής έκτασης 3,000 τ.μ.,  και ένα μοναδικό χώρο για παιδιά, έκτασης 3.000 τ.μ. 

Ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος  της Invel Real Estate και Εκτελεστικός Πρόεδρος της PRODEA Investments, δήλωσε:

«Xαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόκτηση του πολυτελούς θέρετρου Parklane, η οποία ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας στην Κύπρο. Με το Parklane, το Landmark Nicosia και Aphrodite Hills Resort, κατέχουμε πλέον τρεις εμβληματικές μονάδες,  τις οποίες, μέσω επένδυσης επιπρόσθετων κεφαλαίων για περαιτέρω ανάπτυξη,  έχουμε σκοπό να αναδείξουμε σε σημεία αναφοράς όχι μόνο για την Κυπριακή αγορά αλλά και  για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Η στρατηγική συνεργασία Invel, PRODEA Investments και YODA Group εδραιώνεται και στρέφεται πλέον προς τις αγορές της Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση σε Ελλάδα και Ιταλία, όπου μελετάμε συγκεκριμένες επενδύσεις στον τουριστικό χώρο».

Πηγή: sofokleousin.gr