Την ανησυχία των ξενοδόχων για την τουριστική σεζόν, μετά και τις εξελίξεις στη Μύκονο, που από χθες έχει επιπλέον περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση, με σιωπητήριο στη μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα μέχρι τις 6 το πρωί, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, αν και την Πέμπτη είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown στις 6 πιο επιβαρυμένες τουριστικές περιοχές, έσκασε σαν «βόμβα» στο νησί.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως «ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς» και ζητούν να τηρηθεί άμεσα «η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα».

Άμεση και ηχηρή ήταν η αντίδραση του δήμαρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, ο οποίος αν και προέρχεται απ’ την «οικογένεια» της Ν.Δ. δεν έκρυψε την ενόχλησή του και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Ο δήμαρχος του νησιού χαρακτήρισε «άδικη» και «άστοχη» την απόφαση και ζήτησε απ’ την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία» και ότι «εάν δεν θα τα αναθεωρήσει το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Πηγή: sofokleousin.gr