Στο κανονικό ωράριο λειτουργίας επανέρχονται από σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικών πωλήσεων, τα οποία άνοιξαν χθες την τελευταία Κυριακή του έτους.

Ομως κι αυτή την εβδομάδα  θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί και οι κανόνες λειτουργίας που επιβλήθηκαν με την τελευταία δέσμη μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στα εμπορικά καταστήματα -πλην των βιβλιοπωλείων – η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία. Τα καταστήματα που «δουλεύουν» με click away μπορούν αυτό το διάστημα να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επίσημης αργίας. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.

Πηγή: sofokleousin.gr