Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και πάλι την κρίση», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία και θα κατευθυνθούν στη Βουλή.

Στην πορεία καλούν τα σωματεία Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής -ΣΥΒΧΨΑ, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Αττικής, εργαζομένων στις ΜΚΟ-ΣΒΕΜΚΟ, εργαζόμενων καθηγητών στα φροντιστήρια-ΣΕΦΚ, σύλλογος επιμελητών-μεταφραστών-ΣΜΕΔ,, Σωματείο στην ΜΚΟ Άρσις, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Ένωση Ναυτών εμπορικού ναυτικού-ΠΕΝΕΝ, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σύλλογος εργαζομένων ΤΕΕ, Σωματείο εργαζομένων στο χώρο του χορού, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, αλλά και εργατικά σχήματα όπως η ΑΤΕ-ΕΚΑ και άλλα, εργατικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες-συνελεύσεις από γειτονιές.

Την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί πορεία και στη Θεσσαλονίκη.

Στην διαδήλωση της Θεσσαλονίκης καλούν τα σωματεία Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Θεσ/νίκης, Σωματείο Βάσης εργαζομένων στην ψυχική υγεία και κοινωνική πρόνοια, ενώ στρηρίζουν μια σειρά εργατικές συλλογικότητες και οργανώσεις.

Τα σωματεία απαιτούν:

– ριζική μείωση του χρόνου εργασίας – αυξήσεις στους μισθούς

– μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

– μέτρα στήριξης των εποχιακά εργαζομένων και των εργαζομένων με σύμβαση έργου (μπλοκάκι)

– ειδικές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και των ανέργων αναφορικά με τα ενοίκια και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ

– μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας

– μέτρα στήριξης των ανέργων

– απεγκλωβισμός των προσφύγων / μεταναστών από τα νησιά και τα κέντρα κράτησης. Στέγη, εργασία, περίθαλψη, εκπαίδευση για τους πρόσφυγες / μετανάστες
Κλειστοί οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Επίσης, κλειστές παραμένουν από την τροχαία η Λεωφόρος Αμαλίας από το ύψος των Στήλων του Ολυμπίου Διός, καθώς και οι οδοί Αθηνάς, Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Πηγή: sofokleousin.gr