Πολωνία κατέγραψε 17.260 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, τον υψηλότερο αριθμό από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, η οποία αγωνίζεται να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας της COVID-19.

Με τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ξεπέρασε τα 1,8 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανέρχεται σε 45.997 στη χώρα.

Οι αξιωματούχοι αποδίδουν την έξαρση αυτή των κρουσμάτων εν μέρει στην εξάπλωση του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε σήμερα ότι το 30% αυτών που υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ είχαν προσβληθεί από το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος και σημείωσε ότι η κορύφωση της επιδημίας αναμένεται γύρω στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου.

“Σήμερα δεν θα φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να το περιμένουμε αυτό τις ερχόμενες μέρες”, δήλωσε ο Βόιτσιεχ Αντρουσιέβιτς στην διαδικτυακή πύλη wp.pl.

Νέοι περιορισμοί για την αναχαίτιση της επιδημίας μπορεί να ανακοινωθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η Πολωνία εφαρμόζει ήδη αυστηρούς περιορισμούς στις κοινωνικές συναθροίσεις, τα σχολεία είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστά, με εξαίρεση τις τάξεις για τα περισσότερα από τα μικρότερα παιδιά, και τα εστιατόρια μπορούν να προσφέρουν μόνον φαγητό σε πακέτο.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr