Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Πολωνία ξεπέρασε τα 2.000 σήμερα για πρώτη φορά, το τελευταίο ρεκόρ στην αύξηση των περιστατικών που έχουν ενισχύσει την πιθανότητα να επιβληθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στη χώρα.

Έχοντας αντέξει το πρώτο κύμα της πανδημίας καλύτερα από τις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης, η Πολωνία καταγράφει αύξηση στα ημερήσια κρούσματα, με πάνω από 1.000 νέα περιστατικά κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα.

Η χώρα των 38 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε σήμερα 2.292 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού και 27 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον λογαριασμό του στο Twitter. Συνολικά, η Πολωνία έχει ανακοινώσει 95.773 κρούσματα κορονοϊού και 2.570 θανάτους.

Ενώ στις πρώτες φάσεις της πανδημίας, τα κρούσματα εντοπίζονταν κυρίως στις βιομηχανικές περιοχές στα νότια της χώρας, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης και στην κεντρική και βόρεια Πολωνία.

Χθες, η κυβέρνηση επικαιροποίησε τον κατάλογο με τις «κόκκινες» και «κίτρινες» ζώνες –περιοχές που έχουν περισσότερα κρούσματα και κατά συνέπεια αυστηρότερους περιορισμούς– που θα τεθεί σε ισχύ αύριο. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι και η Βαρσοβία κινδυνεύει να προστεθεί σε αυτές τις ζώνες.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας παρακολουθούν στενά την κατάσταση, η οποία είναι υπό έλεγχο», δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβόρζικ.

Πηγή: sofokleousin.gr